Lyckat motorbyte på Tesla Model 3 med Performance uppgradering!

Kategori

Skapad

Efter några dagar i Karlstad har vi lite mer erfarenhet av att demontera och montera bakre motorpaketet på Tesla Model 3. Som en del läst i våra tidigare inlägg så finns det två motorer (egentligen fler) men 980 och 990 är dom vanligaste och där den förstnämnda är motorn som sitter på Performance modellen, och några random LR AWD innan 990 modellen kunde ”ersätta” motorn till dom vanliga icke performance modellerna.

Två stycken smutsiga 990 motorer som ersatts med 980 dito.

Efter en lyckad montering fick vi ”gifta” in den nya motorn i systemet med Toolbox som är Teslas officiella diagnostikverktyg, åtminstone det publika. Allt för att få mätarställning och immobiliser att fungera tillsammans med befintliga moduler.

När allt fungerar, är det bara det roliga kvar! Att ta sig in i systemet och modifiera parametrar så bilen tror att den är en Performance modell från fabrik. För att göra detta måste vi demontera en större del av instrumentpanelen för att komma åt MCU´n och öppna upp denna, därefter pinnar vi in oss på ”bakdörrens” lås och tar oss in.
Vi aktiverar även Track mode med allt vad det innebär!
Förbrukningen gick i taket kan man säga när vi testade den nya prestandan 0-100km/h
0-100km/ i detta filmklipp gick på 3.59sek , dock på torr asfalt med dubbade vinterdäck!

Är du intresserad av att modifiera din Tesla Model 3?

Kontakta oss redan idag!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Telegram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra nyheter direkt i din mail!

Tidigare
Nyheter